Niet Khalid Kasem maar Fidan Ekiz en Renze presenteren opvolger DWDD

Renze Klamer gaat samen met Fidan Ekiz de opvolger van DWDD presenteren op NPO1. Renze zegt zelf op Twitter: “We zijn nog volop in de ontwikkelingsfase, maar: het klopt! Samen met Fidan Ekiz ga ik vanaf 31 augustus een dagelijks programma maken om 19.00 uur. Veel zin in”.

Het nieuws lekte eerder dit weekend via het AD en is nu dus bevestigt. Renze Klamer stapte een paar jaar geleden over van de EO naar BNNVARA, er werd toen al hardop gefluisterd dat hij werd klaargestoomd voor het tijdslot van DWDD. Klamer mocht eerst voor BNNVARA een seizoen lang de dagelijkse talkshow op NPO1 Extra presenteren met de naam Na Het Nieuws. Daar keek vrijwel niemand naar maar was wel een goede leerschool voor dagelijkse TV. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar dagelijkse radio met de Nieuws BV op NPO Radio 1 en een wekelijkse late avond talkshow op vrijdag voor NPO1.

Fidan presenteert nu een keer in de week OP1 met Jeroen Pauw. Zij is ook al lang bezig met een carriere als talkshow presentatrice, ze begon o.a. als redacteur bij Pauw en Witteman. Ook presenteerde ze de talkshow De Halve Maan.

Overigens was eigenlijk Khalid Kasem de gewenste opvolger van Matthijs van Nieuwkerk op NPO1. Echter raakte de advocaat recent in opspraak, waarna de prestigeuze presentatie klus niet doorging. Kasem werd bekend door zijn samenwerking met Peter R. de Vries en zijn zoon met wie hij samen een advocatenkantoor heeft opgericht. Hierna deed Kasem succesvol mee met het tv spelletje De Slimste en schreef hij een boek over AJAX voetballer Nouri.