Peter R de Vries ziet toch af van zaak tegen Jan Roos

Peter R. de Vries dreigde Jan Roos met een kort geding als hij zijn uitspraken over zijn rol in de cocaïnegate rondom Marc van der Linden niet zou rectificeren, maar ziet daar toch van af. Dat heeft hij aan de opiniemaker laten weten. Roos riep eind 2018 dat Van der Linden kortstondig was ontslagen bij Boulevard vanwege uit de hand gelopen cocaïnegebruik en onlangs onthulde hij de bron van dat verhaal: hij zou het, zij het indirect, hebben gehoord van Peter R. de Vries.
De Vries was boos en liet zijn advocatenkantoor een brief met de nodige juridische dreigementen sturen. Als Roos niet zou rectificeren, ‘dan zal in kort geding een uitgebreidere rectificatie gevorderd worden en tevens zullen de eisen vermeerderd worden (waaronder een schadevergoeding)’.

Roos had er lak aan. Hij schreef terug: “Ik heb letterlijk gezegd, op de vraag van Wilfred Genee, of ik dat van Peter R. persoonlijk heb gehoord: ‘Dat heeft ie tegen iemand anders gezegd, die mij goed vertrouwt.’ Er is dus geen enkele aanleiding om nogmaals te melden dat ik hem niet persoonlijk heb gesproken. Uw sommatie raakt dus kant noch wal er er zal ook geen rectificatie komen. PS: in uw rectificatietekst staan twee taalfouten.”

Lees veder bij Mediacourant